Vítejte na stránkách Tradiční čínské medicíny - Preventivní medicíny 21.století

Medicína Dálného východu - YAOPHARM

Jindřicha z Lipé 124
47001 Česká Lípa

+420 603 241 491
www.medicina-cinska.cz

yaopharm@seznam.cz

Lenka Grindlerová Compelová

e-mail: yaopharm@seznam.cz

Mobil: +420603241491

Adresa pracoviště:

Medicína Dálného východu-YAOPHARM,

Jindřicha z Lipé 124

Česká Lípa 

47001

 

Pracovní doba:

Po - Pá: Poradna pro objednané

 

>

hardcoverjacket-226x300-1-.jpg

Medicinální houby a jejich vliv na náš organismus – REISHI

22.08.2015 15:06

Medicinální houby a jejich vliv na náš organismus – REISHI

 

„ Nemají ani pupeny, ani listy, ani květy….

A přesto mají plody.

Výborná potrava, dokonce lék. Dokonalý výtvor přírody.“

(staré čínské přísloví)

 

Lesklokorka lesklá je český název pro medicinální houbu Reishi – Ganoderma lucidum či Ling Zhi jak ji nazývají Číňané. Reishi je jením z nejcenějších léčiv Tradiční čínské medicíny, též nazývána jako „božská houba nesmrtelnosti“.  Vyskytuje se ve východní Asii, Evropě, severní Americe převážně v dubových lesích, kde parazituje především na odumřelých větvích. Své využití nachází v tradiční medicíně již po 4000 let.

Velmi cennou Reishi používali výlučně císaři a jejich konkubíny

 

Reishi obsahuje cca 100 druhů polysacharidů, peptydoglykan jež napomáhá snížení krevního tlaku, ergosterolperoxid  má výrazné protizánětlivé schopnosti, organické germánium, které zvyšuje schopnost krve absorbovat kyslík, 8 esenciálních kyselin, ergosteroly, vitamíny a minerály zejména hořčík, zinek a mangan.

Dle Tradiční čínské medicíny Reishi doplňuje energii, vyživuje krev a yin, transformuje hleny, zastavuje kašel a utišuje i dlouhodobou dušnost, posiluje esenci ledvin, čímž zlepšuje celkový stav všech pěti hlavních orgánů.

Kombinace hub a bylin významně posiluje lidský organismus

 

Většinu medicinálních hub je možné mezi sebou kombinovat. Právě kombinací hub se zvyšuje terapeutický účinek pro dané zdravotní potíže. Např. u dýchacích problémů je vhodné kombinovat Reishi s Coriolusem,  u alergií na potraviny je vhodná kombinace Hericia a Reishi, u kožních problémů – Reishi+Polyporus+Agaricus Blazei Murill, Crohnova choroba, ulcerozní colitida, nádorová a infekční onemocnění – Chaga a Reishi. Velmi osvědčená je dnes kombinace medicinálních hub a bylin Tradiční čínské medicíny, která je založena na mnohaleté klinické praxi.

Příkladem jsou jak hromadně vyráběné přípravky medicinálních hub na alergie, astma, poruchy spánku, stres, psychosomatické potíže, poruchy krvetvorby, suchost sliznic, klimakterické potíže či fyzická či mentální nevýkonnost a řada dalších, tak i individuálně připravené receptury na míru každému klientovi.

 

Samotná Reishi je oblíbena u celé řady onemocnění jako doprovodný prvek zejména u astmatiků, alergiků (brzdí vylučování histaminu), u stavů vyčerpání organismu, kardiovaskulárních problémů (brání nedostatku kyslíku v srdečním svalu tzv. hypoxii), zánětů, posílení imunity, ale také jako anti-aging  proti stárnutí celého organismu a nesmrtelnosti jak se v dávných dobách Reishi prezentovala.

Reishi má největší pokrytí přes celou řadu nejrůznějších zdravotní potíží, včetně nádorových onemocnění, úzkostí, detoxikací  a únavového syndromu. Dnes zaujímá své místo i v kosmetologii a potravinářství. Velmi důležité je zpracování a kvalita surovin medicinálních hub.

Extrakt – prášek – biomasa – způsob zpracování – koncentrace - stáří houby – obsah polysacharidů - toto vše hraje roli pro kvalitní výrobek jakékoli medicinální houby.

Pro správný výběr medicinální houby a její kombinaci je vždy vhodná konsultace s praktikem Tradiční čínské medicíny.