Vítejte na stránkách Tradiční čínské medicíny - Preventivní medicíny 21.století

Medicína Dálného východu - YAOPHARM

Jindřicha z Lipé 124
47001 Česká Lípa

+420 603 241 491
www.medicina-cinska.cz

yaopharm@seznam.cz

Lenka Grindlerová Compelová

e-mail: yaopharm@seznam.cz

Mobil: +420603241491

Adresa pracoviště:

Medicína Dálného východu-YAOPHARM,

Jindřicha z Lipé 124

Česká Lípa 

47001

 

Pracovní doba:

Po - Pá: Poradna pro objednané

 

>

hardcoverjacket-226x300-1-.jpg

Medicinální houby a jejich vliv na náš organismus - Agaricus a Coriolus

22.08.2015 15:09

Medicinální houby a jejich vliv na náš organismus

 

„ Nemají ani pupeny, ani listy, ani květy….

A přesto mají plody.

Výborná potrava, dokonce lék. Dokonalý výtvor přírody.“

(staré čínské přísloví)

 

Agaricus Blazei Murill je latinským názvem pro brazilský mandlový žampion, který byl objeven v deštném pralese panem W. A. Murillem. Vyskytuje se převážně v jižní Brazílii, východní Asii a USA.

Agaricus velmi silně zmnožuje imunitní buňky, je řešením pro alergie a autoimunitní problémy, je jednou z nejsilnějších hub pro celkové posílení imunity. A nejen to. Dokáže snížit i systolický tlak. Je také vhodným doplňkem u diabetu a u všech nádorů vyskytujících se ve spodní části břicha. Studie dokazují, že Agaricus dokáže již po 14 dnech užívání upravit hladinu triglyceridů a cholesterolu. Dokáže transformovat hleny, zastavovat kašel, zmírňovat křeče a vypuzovat červy. Vyplývá to z jejího protiinfekčního účinku, kdy si dokáže poradit s viry, baktériemi i parazity například u hepatitid a jiných virových onemocnění. V případě baktérií byla potvrzena účinnost i proti streptokoku pneumoniae.

Medicinální houby se svými účinky hodně prolínají, ale každá má své specifikum. To co charakterizuje další z nich, Coriolus versicolor, je její silné antivirové a antibakteriální působení. Dokáže regenerovat všechny sliznice v těle. Chrání např. kůži při ozařování, dokáže regenerovat sliznice plic, dělohy atd. Právě regenerace sliznice dělohy tvoří základ pro těhotenství. Vyskytuje se po celém světě na dřevě listnatých stromů, nejčastěji v mírném podnebním pásu Asie a severní Ameriky. Svým vzhledem připomíná krocaní ocas, česky se nazývá outkovka pestrá. Dle Tradiční čínské medicíny podporuje především slezinu, žaludek, srdce, játra a ledviny. Rozpouští vlhkost, hlen a odvádí patogeny z těla. Vzhledem k tomu, že Coriolus je jedna z nejchladnějších hub, stala se tak vhodnou prevencí pro řadu infekčních a zánětlivých onemocnění jako např. ledvin, močových cest, plic, vedlejších dutin nosních apod. Bylo již několikrát potvrzeno, že Coriolus je skutečně silným antioxidantem. Bohužel se Coriolus versicolor omylem dostala na seznam odkazující na unijní legislativu určenou pro geneticky modifikované organismy (GMO). Více na https://www.nedejmesicoriolus.cz/

 

Pro správný výběr medicinální houby a její kombinaci je vždy vhodná konsultace s praktikem Tradiční čínské medicíny.