Vítejte na stránkách Tradiční čínské medicíny - Preventivní medicíny 21.století

Medicína Dálného východu - YAOPHARM

Jindřicha z Lipé 124
47001 Česká Lípa

+420 603 241 491
www.medicina-cinska.cz

yaopharm@seznam.cz

Lenka Grindlerová Compelová

e-mail: yaopharm@seznam.cz

Mobil: +420603241491

Adresa pracoviště:

Medicína Dálného východu-YAOPHARM,

Jindřicha z Lipé 124

Česká Lípa 

47001

 

Pracovní doba:

Po - Pá: Poradna pro objednané

 

>

hardcoverjacket-226x300-1-.jpg

Kosmetická akupunktura – omlazovací techniky Tradiční čínské medicíny

22.08.2015 15:01

Kosmetická akupunktura – omlazovací techniky Tradiční čínské medicíny

 

Kosmetická akupunktura je jednou z metod Tradiční čínské medicíny z oblasti snahy o dlouhověkost, kdysi byla jednou ze základních složek tajemství krásy bohatých a vlivných žen ve Starověké Číně.

 

Dnes je přírodní rejuvenační technikou, která stimuluje kožní buňky pomocí toku energie. Samotná akupunktura je dlouhá staletí používána pro zlepšení proudění životní energie po celém těle. Kosmetologie v Tradiční čínské medicíně se zaměřuje na léčbu patologií v obličeji – lokální stav výživy a také na podpůrnou léčbu zaměřenou na původ nemoci.  

 

V obličeji je zobrazeno tzv. „12 paláců“ jež symbolizují různé aspekty lidských aktivit a vztahů. Např. vráska mezi obočím  - „palác života“ - symbolizuje vztah k psychickému rozpoložení nebo tendenci k „válčení“.  Různé útvary v těchto místech ukazují na problematiku dané oblasti.  Z dalších „12 paláců“ jsou to např.  vztahy - rodiče, děti, sourozenci, manželství, kariéra, zdraví, bohatství, schopnosti atd.

 

Kosmetickou akupunkturou můžeme ovlivnit nejen vrásky, ale i povadlou pleť, dvojitou bradu, kruhy pod očima, váčky pod očima, pigmentové skvrny. Ke zlepšení pleti dochází tím, že kosmetická akupunktura působí jako anti-aging, stimuluje tvorbu kolagenu, aktivuje vnitřní buňky, zlepšuje lymfatickou a krevní cirkulaci a vyzdvihuje tak krásu z hloubky na povrch. Nezbytnou péčí kosmetické akupunktury je následné ošetření pleti v mezidobí jednotlivých aplikací, nejlépe pomocí kosmeceutik s biopeptidovými komplexy pro tvorbu kolagenu, elastinu a dalších látek. 

 

Následnou kosmetickou péči  zajišťuje odborné Kosmetické studio Střed, U Vodního hradu 64 v České Lípě jejíž majitelka p. Jaroslava Dušičková sama uvádí :

„Stav pleti  je odrazem zdravotního stavu celého organismu“.

 

Na stav naší pleti a vrásek má vliv zejména způsob života. Existuje mnoho metod celkového omlazení obličeje, ale je důležité vědět, co kdo od případného zákroku očekává. Většina metod, jako je plastická chirurgie, laserový zákrok v anestezii nebo aplikace botulotoxinu s sebou přináší i nežádoucí účinky.

Přes medicínský pokrok a vývoj je však stále co objevovat v klasických tradičních technikách, z nichž i moderní medicína čerpá poznatky pro svůj další vývoj. Klasická kosmetická akupunktura je bez vedlejších účinků, navíc s potenciálem navýšení energie a harmonizace organismu. Velice dobře se kombinuje s následným kosmetickým ošetřením a získáním tak dlouhodobého efektu vyhlazené pokožky.