Vítejte na stránkách Tradiční čínské medicíny - Preventivní medicíny 21.století

Medicína Dálného východu - YAOPHARM

Jindřicha z Lipé 124
47001 Česká Lípa

+420 603 241 491
www.medicina-cinska.cz

yaopharm@seznam.cz

Lenka Grindlerová Compelová

e-mail: yaopharm@seznam.cz

Mobil: +420603241491

Adresa pracoviště:

Medicína Dálného východu-YAOPHARM,

Jindřicha z Lipé 124

Česká Lípa 

47001

 

Pracovní doba:

Po - Pá: Poradna pro objednané

 

>

hardcoverjacket-226x300-1-.jpg

Čínská medicína - úvod

21.01.2014 14:16

Čínská medicína -  úvod

Čínská medicína je jednou z oblastí lidského poznání, které čím dál více nutí moderní západní vědu znovu zvažovat svůj základní přístup k tomu, co nazýváme poznáváním objektivní reality. Dnes čínská medicína  je považována za nejznámější léčebný systém stojící paralelně k současným  biomedicínským postupům. Svým uceleným pohledem, který je doprovázen komplexností, systematičností a detailností výkladu otázek zdraví, nemoci, energie, životního stylu a elánu se zcela jednoznačně může srovnávat se systémem západním. Léčebný  efekt čínské medicíny je v dnešní době prověřen rozsáhlým výzkumem prováděným na Západě, ověřen množstvím lidí, kteří se tímto systémem řídili a v neposlední řadě také věkem - dávnou dobou  svého vzniku před 3000 až 4000 lety.

Základní charakteristikou čínské medicíny je celostní přístup v pojímání člověka jako celku ve vztahu k okolnímu světu a používání rozlišovací diagnostiky pro stanovení diagnózy, následného léčebného postupu a konkrétních metod.

V praxi se pečlivě zkoumají a rozlišují chorobné příznaky každé nemoci i jejich jednotlivých stádií. Léčebný postup se nestanovuje paušálně podle zjištěné nemoci, ale vždy podle chorobných syndromů a případných proměn zkoumaných vztahů jednotlivého člověka.

            Léčba desítek milionů lidí celého světa, nejen Číny, Asie, Ameriky, ale i Evropy vypovídá o reálnosti celého tohoto systému, jež s v současnosti je i nadějí pro dnešní západní medicínu u chronických a nejasných stavů, které jsou „ bržděny a udržovány“, ale v řadě případů kauzálně těžko léčitelných.

Postupy západní a východní medicíny se dají úspěšně kombinovat, navzájem se mohou doplňovat a společně mohou využívat pozitivní prvky každé z nich dle stavu nemocného, nemoci, dostupnosti diagnostických a léčebných metod jakož  i celkově sociálně ekonomického kontextu.